"A pesar de la fuerza abrumadora de los tantos por ciento y de las estadísticas, las costumbres tambalean y se modifican gracias al empuje de las excepciones."

Maria Aurèlia Capmany i Farnés


"És altament instructiu pensar que la feble dona no ha trobat mai cap obstacle per llaurar els camps ni per baixar a les mines. La casta dona ha trobat fresat el camí de la prostitució. L'egoista femella ha estat exaltada en els altars com a santa. Però és difícil, enormement difícil, obtenir la direcció d'un banc, un seient a l'Acadèmia, una dignitat a l'Església, una càtedra a la Universitat."

Maria Aurèlia Capmany i Farnés



"He viscut en un món prudent i ple de suspicàcies que no m’agrada. M’agrada la gent decidida i rotunda i fins i tot mal gènit."

Maria Aurèlia Capmany i Farnés


"I el problema de la dona existeix. Existeix més profundament que mai perquè se'ns presenta en el camp de la vida quotidiana, de la pràctica diària, i no en el més vague i còmode de la ideologia."

Maria Aurèlia Capmany
La dona a Catalunya


"... la misma sociedad que la explota cmo trabajadora no abandona el tópico de su modélica condición femenina: la mujer, la pata rota y en casa.
Con lo cual puede colegirse que la mujer al salir a trabajar fuera de cada infringe las leyes del universo.
Y así, la mujer sigue trabajando convencida de que es una intrusa en el mundo del trabajo.
Lo que permite al capital tratarla como al lumpenproletariado.
¿Y quién va a sacarle de él. si no se deshace de la triste condición de intrusa?"

Maria Aurèlia Capmany i Farnés
Antifémina



"La verdad, a veces me enfado mucho por la situación de la mujer, pero no me cambiaría por el otro sexo de ninguna manera. Realmente he estado y estoy feliz y pienso serlo ... de ser una mujer."

Maria Aurèlia Capmany i Farnés










No hay comentarios: